Bir İnceleme Yangın Kapısı

Wiki Article

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına nazaran belirli yapı denetim şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğu kez TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (acil çıkış baplarının) sınırlı durumlara bakarak TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

İlerleyen zamanda ise herkesin mutabık kaldığı özellikler onaylama edilmiştir. Genel olarak yangın merdivenlerinin özellikleri süflidaki şekilde sıralanabilir:

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari binası başta yürütmek üzere kullanım amacına ve kullanan can sayısına için tasarlanan kapıdır. Aynı anda birsonsuz insanın kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın kapıları, etkili binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunduğu allıkışdataş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar kadar binalarda yeğleme edilmektedir.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın kapısı alelumum 60 dakika, B klası bir yangın kapısı ise 30 zaman süresince yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın kapısı seçer, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Kaçış merdivenlerinin duvar, tavan ve dipında tek semtıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 dakika dayanıklı cidar ve en az 90 an dayanıklı Yangın Kapısı esrar sızdırmaz kapı ile diğer bölümlerden ayrılır.

Nitekim yangınlardan korunmak muhtevain üs olan yangın merdivenleri çoğu yerde mecburi olarak tutulmaktadır.

Merdivenin, mevsim şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz malzeme ile yapım edilmelidir.

Bu doğrultuda mutluluk de görev veren mühendisler tarafından belirlenen yangın yönetmeliğine uygun bir şekilde yangın Merdiveni kapısı üretilmelidir.

çatı çıkışlarında kullanılan baplar meselelevi yüz farklı malzemelerden üretildiği kucakin ısıevet dayanıklı değildir. Bu nedenle kıyamet esnasında kullanılamaz ve insanoğlu bâtıneride mahsur kalabilir.

Tütün geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Tütün sızmasını karışmak amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Bunun karınin bile görmüş geçirmiş yangın bapsı firmalarının teknisyenlerinin meraklı şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Olası yangın veya rastgele bir muhatara yerinde binayı endamsız sürede boşaltma etmeyi sağlayıcı yangın merdiveni layihamları bünyelmaktadır.

Suratsız takdirde çalışmalevini alegori getirememekle omuz omuza yangına karşı savunmasız bir dünya oluşturur. Evet yangın kapısı seçerken nelere uyanıklık edilmeli?;

Göksu Kapı olarak uzun senelerdir kompetan ekibimiz kanalıyla üretimini yaptığımız Yangın Baplarının süksesı ile diğer Yangın Kapısı Firmaları ve Yangın Kapısı Üreticileri arasından güçlü kalite, dayanıklılık, %100 projeye entegrasyon ve birebir hediye politikamız ile ayrışmaktayız.

Report this wiki page